Massage

Massage

Ik geef massage op maat. Deze werkwijze houdt rekening met het feit dat iedereen verschillende behoeftes heeft. Massage op maat houd in dat wij samen kijken wat jij op dit moment nodig hebt.

Met een massage verminder je lichamelijke klachten, waardoor je je ook geestelijk weer goed voelt en andersom. Hoe jij je voelt, is namelijk onlosmakelijk verbonden met eventuele lichamelijke klachten.

Met een massage creëer je rust in je hoofd en lichaam en zorg je ervoor dat stress geen kans krijgt.

De positieve effecten van massage zijn eindeloos. Massage helpt bij betere ademhaling, vermoeidheid, PMS klachten, hoofdpijn en een beter humeur.

Ik heb een massagetafel geschikt voor zwangere. Geef bij het boeken van je massage aan of je graag een zwangerschapsmassage wilt.

10

Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang (CNT) betekent “het bewerken van de energie van de interne organen”. De wortels van deze massagetechniek liggen in het oude, Taoïstische China. CNT is een krachtige, diepe én zachte toepassing die blokkades oplost door het masseren van het buikgebied. Taoïsten maken geen onderscheid tussen lichaam en geest. Volgens hen worden emoties in de organen vastgehouden. Zo ontstaan stagnaties en klachten als stress en ziektebeelden. 

Ontspanningsmassage/

Zwangerschapsmassage

Een ontspanningsmassage heeft vele voordelen: het maakt spieren soepeler, neemt spierkrampen weg, brengt de bloedsomloop op gang en zorgt voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Met een massage geef je je immuunsysteem en weerstand ook een boost, wat ervoor zorgt dat je minder vaak ziek bent.

Triggerpoint

Door emotionele of fysieke inspanning kunnen er pijnlijke verhardingen in de spieren optreden, die zich uit zichzelf niet meer kunnen ontspannen. Dit kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken. Deze verhardingen worden triggerpoints genoemd.

Door druk- en wrijf bewegingen uit te oefenen op deze punten worden de spieren versoepeld, de bloedsomloop positief gestimuleerd en de afvalstoffen uit de spier afgevoerd.